Blogg

Som Vitalik Buterin uttrykte bekymringer om profittfokuserte spillere på Ethereum, svarte samfunnet med ulike perspektiver.

Ethereum-medgründer Vitalik Buterin uttrykte bekymringer om blokkjedens fremtid i et nylig intervju, og deltakerne på den nylige ETHDubai-arrangementet ga uttrykk for blandede følelser for hans perspektiv på kryptos farer.

I et intervju med Time magazine, Buterin påpekte noen av bekymringene hans angående nettverket, inkludert at det er befolket av spillere som kun er ute etter profitt og avviker fra den opprinnelige visjonen om en egalitær plattform. "Hvis vi ikke bruker stemmen vår, er det eneste som bygges ting som er umiddelbart lønnsomme," sa han.

Det nylige ETHDubai-arrangementet på Le Meridien Dubai.

Sergej Kunz, medgründer av 1inch Network, kommenterte Buterins plager, uttrykte at han er svært uenig med Ethereum-medgründeren. Kunz sa at mens det er "svindelprosjekter" som prøver å få penger fra detaljinvestorer, er det også gode prosjekter som virkelig trenger finansiering og kan få den finansieringen fra venturekapitalister som prøver å tjene penger. Med henvisning til 1 tomme som eksempel, forklarte Kunz at:

"Vi ser engler og investorer. De hjalp oss. De ga oss penger til å konsentrere oss fullt ut, for å jobbe med denne oppstarten. […] Vi jobber for å forbedre plassen, for å skape noe unikt og forbedre hele det finansielle systemet.»

Aleksei Pupyshev, en utvikler hos GTON Capital, mener det bør være en balanse mellom profitt- og ikke-for-profit-initiativer i området. Han tror at mens det er mange prosjekter som støtter veldedighet og løser helserelaterte problemer, kan belønninger motivere folk til å komme inn i bransjen.

"Vi trenger mer motivasjon for folk som utforsker, og de utforsker ved å investere."

På den annen side føler Siva S, teknologisjef i Ozone, at problemet er knyttet til veksten av plattformen. Ifølge ham, ettersom kryptoøkosystemet vokser, vil mer tradisjonelle finansaktører som er profittfokuserte komme inn og vil ha "en slags kontroll." Han tror imidlertid at så lenge kjernekonsepter som konsensus forblir relevante, vil utviklere fortsatt gjerne bygge på toppen av Ethereum.

I mellomtiden deler Raullen Chai, medgründer av IoTeX, de samme bekymringene som Buterin. Han er også bekymret for at kryptopionerer ikke vil være i stand til å holde fast ved sine visjoner for plattformene sine. Han forklarte:

«Jeg har den samme bekymringen her. Jeg er ikke sikker på om crypto OG-folkene kan holde fast ved visjonen sin. Jeg håper de kan, og jeg ser ikke en løsning på dette problemet, dessverre.»

Relatert: Vitalik Buterin gjør en liste over magasinets 100 mest innflytelsesrike personer i 2021

Charles Hoskinson, også en medgründer av Ethereum, uttrykte sin tro på desentralisering under et nylig foredrag på Binance Blockchain Week. I sin hovedtale sa han at "Hvis du bare er her for å tjene penger, mister du alle tingene som gjør teknologien spesiell."

Legg igjen en kommentar